استاپ موشن چیست؟ انواع استاپ موشن+۵ مزیت استاپ موشن

استاپ موشن چیست؟ انواع استاپ موشن+۵ مزیت استاپ موشن

استاپ موشن چیست؟ آیا می‌دانید که چرا باید از استاپ موشن برای کسب‌وکارتان استفاده کنید؟ تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ سؤال‌های خود را دریافت کنید.

حتماً همه‌ی شما در دوران کودکی یک ‌بار انیمیشن دیده‌اید. انیمیشن‌ها پیشرفته‌تر از کارتون‌ها هستند و در دنیای امروز نقش خیلی مهمی در موفقیت تبلیغات شرکت‌ها دارند.

امروزه در فضای مجازی، اکثر مردم فرصت مطالعه تبلیغات را ندارند و بیشتر به دنبال سرگرم شدن هستند؛ بنابراین شرکت‌ها می‌توانند از این فرصت برای ایجاد تمایز استفاده کنند و با استفاده از انیمیشن‌ها علاوه بر سرگرم کردن مخاطبان، پیام تبلیغاتی خود را سریع‌تر منتقل کنند.

استاپ موشن یکی از انواع انیمیشن‌ها است که جذابیت زیادی به تیزرهای تبلیغاتی اضافه می‌کند و در سال‌های اخیر کاربرد زیادی در ساخت تبلیغ محصولات و به طورکلی ویدیو مارکتینگ دارد.

به همین دلیل در این مقاله یاراجو قصد داریم به استاپ موشن چیست بپردازیم و انواع و مزایای آن را توضیح دهیم تا شما بتوانید از این تکنیک برای جذب مخاطبان بیشتر و رشد کسب و کارتان استفاده کنید.

استاپ موشن چیست؟

استاپ موشن یکی از انواع انیمیشن‌ها است که در آن از سوژه مورد نظر، فریم به فریم عکس گرفته می‌شود و از پشت سر هم قرار دادن این فریم‌ها، ویدیو تشکیل می‌شود.

به زبان ساده، استاپ موشن یک تکنیک عکاسی است که در آن یک کاراکتر در مقابل دوربین به صورت متوالی حرکت می‌کند و بارها از آن عکس گرفته می‌شود و در نهایت این عکس‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند و حس متحرک بودن کاراکتر به مخاطب منتقل می‌شود.

تاریخچه استاپ موشن

قدمت استاپ موشن به سال ۱۸۹۸ برمی‌گردد. درست زمانی که آلبرت اسمیت و جیمز بلکتون با استفاده از تکنیک استاپ موشن انیمیشنی با نام ” The Humpty Dumpty Circus” تولید کردند.

انیمیشنی کوتاه که با استفاده از عروسک‌هایی با اندام‌های مفصلی برای شبیه‌سازی حرکات آکروبات‌های سیرک ساخته شد.

سپس در سال ۱۹۰۲، جورج ملیس با استفاده از تکنیک استاپ موشن، کارت‌های حروف الفبا را به حرکت درآورد و یک تیتراژ جذاب برای فیلمش به نام “سرگرمی در نانوایی” ساخت که توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرد.

در سال ۱۹۲۵ ویلیس اوبرین با استفاده از این تکنیک اولین فیلم بلند خود را به نام”دنیای گمشده “ساخت. ویلیس با ساخت این فیلم طولانی، نسل انیماتورهای استاپ موشن را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داد.

در ایران نیز سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ آقای میر باقری و یغمائیان سریال”دنیای شگفت‌انگیز حمید ” را با تکنیک استاپ موشن پیکسلیشن ساختند.

چرا کسب و کارها باید از استاپ موشن استفاده کنند؟

امروزه داشتن مزیت رقابتی به یکی از دغدغه‌های اصلی هر کسب و کاری تبدیل شده است. اکثر شرکت‌ها به دنبال روش‌های جدیدی هستند که خودشان را به مخاطبان نشان دهند و توجه آن‌ها را جلب کنند.

اکثر مخاطبان محتواهای ویدیوی را به محتواهای متنی ترجیح می‌دهند؛ بنابراین شرکت‌ها باید از این فرصت استفاده کنند و محصولات و برند خود را به مخاطبان معرفی کنند.

ویدیوهای استاپ موشن پیام کسب و کارها را به شیوه‌ای خلاقانه و سرگرم‌کننده به مخاطبان انتقال می‌دهد و ذهن آن‌ها را درگیر می‌کند.

استاپ موشن مانند قلاب عمل می‌کند و مخاطبان را برای مدت زمان بیشتری در وب‌سایت شما نگه می‌دارد که در نتیجه باعث افزایش بازدید وب‌سایت و بهبود سئو و رتبه‌بندی گوگل می‌شود.

استاپ موشن چیست

همچنین هزینه‌ی تولید ویدیوهایی که با تکنیک استاپ موشن ساخته می‌شوند نسبت به ویدیوهای دیگر ارزان‌تر است.

بنابراین هنگامی که قصد دارید محصول جدیدی را به بازار معرفی کنید یا در مورد موضوعی به مخاطبان آموزش دهید، قدرت استاپ موشن را دست کم نگیرید!!!

مزایای استاپ موشن

با گذشت زمان بازاریابان، استراتژی‌های جدیدی برای رشد و پیشرفت کسب‌وکارها ارائه می‌کنند.

در سال‌های اخیر استاپ موشن یکی از ابزارهایی است که برای تبلیغ و معرفی محصولات و برندها در دنیای دیجیتال استفاده می‌شود. این تکنیک مزایای زیادی برای شرکت‌ها دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. بهبود تصویر برند

با استفاده از استاپ موشن می‌توانید ویدیوهای خلاقانه بسازید و توجه مشتریان را جلب کنید؛ بنابراین اضافه کردن این تکنیک در فعالیت‌های تبلیغاتی، تصویر برند شما را تقویت می‌کند و همچنین تصویر مثبتی را در ذهن آن‌ها ایجاد می‌کند.

۲. افزایش نرخ تبدیل و بهبود سئو

هدف هر ویدیوی تبلیغاتی جلب توجه مخاطبان و تبدیل آن‌ها به مشتریان بالقوه است. ویدیوهای خلاقانه‌ای که با تکنیک استاپ موشن ساخته می‌شوند، روی ذهن مخاطبان تأثیر می‌گذارد، میزان یادآوری برند را افزایش می‌دهد و آن‌ها را به مشتریان بالقوه تبدیل می‌کند.

همچنین این تکنیک جذاب با افزایش ترافیک وب‌سایت به بهبود رتبه‌بندی موتورهای جستجو نیز کمک فراوانی می‌کند و وب‌سایت شما را در صفحات اول گوگل نگه می‌دارد.

۳. ابزار تبلیغاتی جدید

امروزه استاپ موشن به یکی از ابزارهای مفید و تأثیرگذار در صنعت تبلیغات تبدیل شده است. این نوع انیمیشن، ویدیوهای تبلیغاتی را منحصر به‌ فرد می‌کند و برای مخاطبان جذابیت بیشتری دارد.

شما می‌توانید با استفاده از کاراکترهای متحرک و روایت یک داستان، محصول یا خدمت خود را به مخاطبان معرفی کنید و بازخوردهای خوبی از آن‌ها دریافت کنید.

انواع استاپ موشن

استاپ موشن بر اساس نوع سوژه‌های مورد استفاده به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

استاپ موشن اشیا (Object Motion)

در هر زمینه‌ای که مشاوره بخواهید ده‌ها مشاور در موضوعات مختلف منتظر شما هستند.
مشاوره آنلاین +۵۰ مشاور

همانطور که از اسم آن پیداست، در این نوع استاپ موشن از اشیاء واقعی مانند وسایل آشپزخانه، وسایل خانه و هر آنچه که در اطراف ما قرار دارد، استفاده می‌شود.

اگر در این نوع استاپ موشن از تصاویر گرافیکی مانند تصاویر مجلات استفاده شود، به آن انیمیشن گرافیکی نیز می‌گویند. قدرت داستان سرایی در این مدل بسیار بالا است و برای تبلیغات محصولات کاربرد فراوانی دارد.

استاپ موشن انسان (Pixilation)

اگر برای ساخت انیمیشن به جای اشیا از انسان استفاده شود، به آن استاپ موشن پیکسلیشن گفته می‌شود. در واقع کاراکترهای اصلی که در این حالت نقش آفرینی می‌کنند، انسان‌ها هستند. معمولاً از این تکنیک برای ساخت فیلم‌های فانتزی و تخیلی استفاده می‌شود.

استاپ موشن عروسکی (Puppet Animation)

در این مدل استاپ موشن از عروسک با مفصل‌های متحرک به کار برده می‌شود. به دلیل استفاده از مفصل در داخل عروسک‌ها به راحتی می‌توانید آن‌ها را به حالت‌های مختلف حرکت دهید.

همچنین برای حفظ تعادل و انعطاف‌پذیری عروسک‌ها از آرماتور نیز استفاده می‌شود. هزینه ساخت این نوع استاپ موشن نسبت به بقیه مدل‌ها گران‌تر است و به مهارت بالایی نیاز دارد.

استاپ موشن خمیری (Claymation)

اگر کاراکتر مورد استفاده برای تولید انیمیشن از خمیر یا گِل، ساخته شده باشد، استاپ موشن کلیمیشن نامیده می‌شود. معمولاً درون این نوع عروسک‌های خمیری از آرماتور (اسکلت‌های سیمی یا فلزی) استفاده می‌کنند تا انیماتورها به راحتی بتوانند آن‌ها را حرکت دهند.

مزیت عروسک‌های خمیری، انعطاف‌پذیری بالای آن‌ها برای تغییر شکل است که به راحتی می‌توانید حالت صورت عروسک‌ها را تغییر دهید. انیمیشن گوسفند ناقلا و پت و مت نمونه‌های شناخته شده‌ای از این مدل استاپ موشن هستند.

استاپ موشن کاغذی (Cutout Motion)

برای تولید این نوع استاپ موشن از تکه‌های کاغذ، پارچه و مقوا استفاده شود که به آن کات اوت نیز گفته می‌شود. این تکنیک به عنوان یکی از ساده‌ترین و کم ‌هزینه‌ترین انواع استاپ موشن شناخته شده است.

در این حالت شما کاغذ یا پارچه را برش می‌زنید، سپس آن‌ها روی یک پس‌زمینه مشخص قرار می‌دهید و فریم به فریم آن‌ها را حرکت می‌دهید و عکس خود را ثبت می‌کنید. این مدل انیمیشن‌ها دو بعدی هستند.

استاپ موشن مدل (Model Animation)

اگر برای ضبط یک فیلم سینمایی از بازیگران و کاراکترهای واقعی در فضای رئال استفاده شود، به آن استاپ موشن مدل می‌گویند.

بعضی از فیلم‌ها به جلوه‌های ویژه نیاز دارند و برای ساخت آن‌ها از تکنیک استاپ موشن استفاده می‌شود. این نوع استاپ موشن صحنه‌های جذابی به فیلم‌ها اضافه می‌کند؛ اما امروزه به دلیل افزایش جلوه‌های ویژه‌ی کامپیوتری، کاربرد کمتری دارد.

استاپ موشن سایه (Silhouette Animation)

در این تکنیک از سایه اجسام یا انسان‌ها استفاده می‌شود. استاپ موشن سایه، هزینه پایینی دارد و معمولاً آن را به عنوان زیر مجموعه‌ی استاپ موشن کاغذی در نظر می‌گیرند و انیماتور داستان خود را فقط با سایه اجسام خلق می‌کند.

استاپ موشن چیست

امکانات لازم برای ساخت استاپ موشن

ساخت استاپ موشن حرفه‌ای به یک سری ابزار و شرایط نیاز دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید بهترین نتیجه را دریافت کنید. این امکانات عبارتند از:

  • انتخاب دوربین باکیفیت
  • انتخاب فضای مناسب برای فیلم‌برداری
  • انتخاب داستان و فیلم‌نامه
  • انتخاب نوع استاپ موشن
  • فراهم کردن تجهیزات عکاسی مانند پایه دوربین و منبع نور
  • انتخاب نرم‌افزار مناسب

بهترین نرم‌افزارهای ساخت استاپ موشن

نرم‌افزارها، یکی از ابزارهای مهم برای ساخت استاپ موشن، هستند که در نسخه‌های کامپیوتری و گوشی‌های موبایل در بازار موجود هستند.

اگر قصد دارید استاپ موشن خود را با استفاده از موبایل بسازید از نرم‌افزارهای زیر استفاده کنید:

  • iMotion (فقط برای سیستم عامل ios موجود است)
  • Stop Motion Builder
  • Stop Motion Studio
  • I Can Animate

اگر می‌خواهید ویدیوی استاپ موشن خود را حرفه‌ای‌تر بسازید، باید از نرم‌افزارهای کامپیوتری استفاده کنید که عبارتند از:

  • Dragon Frame
  • iKITMovie
  • Stop Motion Pro

۳ نکات مفید برای ساخت استاپ موشن

۱. دوربین را در یک جای ثابت و بدون لرزش قرار دهید تا در حین فیلم‌برداری به مشکلی برنخورید.

۲. برای هر کلیپ تعداد فریم بر ثانیه را مشخص کنید. معمولاً این عدد بین ۸ تا ۱۴ است. فقط باید به این نکته توجه کنید که برای عکس‌های بیشتر، به ظرافت و دقت بیشتری در حرکت کاراکترها نیاز دارید تا ویدیو باکیفیت‌تری داشته باشید.

۳. نورپردازی یکی از بخش‌های مهم در ساخت استاپ موشن است؛ بنابراین از یک منبع نور مصنوعی مانند چراغ مطالعه یا پروژکتور استفاده کنید.

هرچقدر نوری که به فضای کار می‌تابد بهتر باشد، کیفیت ویدیو افزایش می‌یابد.

به عنوان مثال پشت پنجره گزینه مناسبی برای فیلم‌برداری نیست؛ زیرا میزان نوری که به آن می‌تابد در ساعات مختلف شبانه‌روز متغیر است. در واقع شما باید میزان نوری که به محیط می‌تابد را کنترل کنید و از ثابت بودن میزان نور مطمئن شوید.

سخن نهایی

استاپ موشن یکی از تکنیک‌های خلاقانه برای ساخت ویدیوهای تبلیغاتی است که میزان تعامل و درگیری با مخاطبان را به طرز شگفت‌انگیزی افزایش می‌دهد و باعث می‌شود تا مدت‌های طولانی در ذهن آن‌ها حک شوید.

به همین دلیل در این مقاله شما را با استاپ موشن چیست آشنا کردیم و انواع و مزایای آن را توضیح دادیم تا با استفاده از این تکنیک، مخاطبان بیشتری جذب کنید و کسب و کارتان را ارتقا دهید. اگر در این زمینه سؤال یا ابهامی دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.