برای داشتن سفری بیدغدغه با اتوبوس، نیاز است تا قوانین و مقرراتی در خصوص آن رعایت شود. یکی از مسائلی که در تجربه سفری بیدغدغه تأثیر میگذارد، رعایت قوانینی مانند حمل اشیا ممنوعه در اتوبوس است.
شرکتهای مسافربری ملزم هستند تا ورود این اشیا را به اتوبوس ممنوع کنند و مسافران نیز باید به این قوانین توجه داشته باشند تا این اشیا و محصولات خطرآفرین را با خود به داخل اتوبوس نبرند. اگر می لیست وسایل ممنوعه در اتوبوس را بشناسید،تا انتهای مطلب همراه یاراجو باشید.
لیست وسایل ممنوعه در اتوبوس را بشناسید
طبق ماده ۲۵، حمل برخی از اشیا ممنوعه در اتوبوس شامل عواقب جبرانناپذیری است. برخی از این وسایل بسیار خطرناک هستند و در مواردی موجب آسیبرساندن به جان سرنشینان و راننده میشوند. در ادامه به بررسی این وسایل ممنوعه میپردازیم.
- یک ماده خطرناک بهتنهایی کافی است تا یک اتوبوس با تمامی سرنشینان را نابود کند. مواد خطرناک و ممنوعه در چند دسته شامل مواد منفجره، مواد زنگزده، مواد قابلاشتعال، مواد رادیواکتیو، اسیدها، مواد خورنده، محصولات سمی و عفونی قرار میگیرند.
- از دیگر مواد ممنوعه طبق قانون کشوری میتوان به قرص روانگردان، نوشیدنیهای الکلی، مواد مخدر، اسلحه، کالاهای قاچاق و… که با اصول ایمنی و سلامت مطابقت ندارند و موجب مشکلاتی مخاطرهآمیز برای سرنشینان اتوبوس میشود، اشاره کرد.
- آوردن مواد غذایی بودار و سریعالفساد به درون اتوبوس و حمل آن در مسافتهای طولانی موجب نقض بهداشت در محیط عمومی مانند اتوبوس میشود.
- جابه جایی حیوان زنده (وحشی و اهلی) با اتوبوس با اصول حمایت از حیوانات و همچنین امنیت جان سایر سرنشینان مطابقت ندارد و در مواردی قاچاق تلقی میشود.
- سلاحهای گرم و سرد نیز از مواردی هستند که حمل آن با اتوبوس مجاز نیست.
- لازم به ذکر است که در ماده ۲۵ حمل مواد غیر بهداشتی و یا عفونتزا همچون احشام (زنده یا مرده)، جنازه و … نیز غیرمجاز تلقی میشود و مجازات سنگینی در پی دارد.
- محمولههایی مانند وسایل پر سروصدا و وسایلی با ابعاد غیر استاندارد نیز میتواند سلامت و آرامش مسافران را مختل کند؛ بنابراین حمل آن با اتوبوس ممنوع است.
- اشیا تیز و برنده شامل تیغ موکت بری، چاقو، شیشه، قیچی، تیغ ریشتراشی، ناخنگیر و … نیز نباید به داخل اتوبوس برده شوند.
سایر قوانین مربوط به سفر با اتوبوس
اگر پیش از سفر با اتوبوس قوانین مربوط به آن را مطالعه کنید، میتوانید در کنار سایر سرنشینان سفری بیدغدغه و آرام داشته باشید. در ادامه سایر قوانین مربوط به سفر با اتوبوس را توضیح میدهیم تا در کنار مطالعه اشیا ممنوعه در اتوبوس این موارد را نیز بهخاطر بسپارید.
مقدار بار مجاز در اتوبوس
با وجود اینکه چمدانها هنگام سفر با اتوبوس وزنکشی نمیشوند، اما در سفرهای داخلی هر مسافر مجاز است که باری بهاندازه ۲۰ کیلوگرم داشته باشد.
میزان بار مجاز برای سفرهای خارجی ۴۰ کیلوگرم است و مسافر ملزم به رعایت حد مجاز بار خواهد بود. اگر مسافر بار بیشتری به همراه دارد، میتواند این موضوع را با راننده اتوبوس در میان بگذارد و یا از طریق سامانهای که بلیط خود را خریداری کرده است، از قوانین مربوطه به این موضوع مطلع شود.
نرخ مربوط به بار مجاز اتوبوس
مسافر ملزم است برای هر یک کیلوگرم بار اضافهای که به همراه دارد، دو و نیم درصد از نرخ بلیط اتوبوس را به تعاونی که بلیط را از آن خریداری کرده یا راننده اتوبوس پرداخت کند.
حمل بار بهصورت تجاری با اتوبوس ممنوع است و اتوبوس تنها برای جابهجایی مسافر و مقدار مجاز بار، در دسترس خواهد بود. البته شرکتهای تعاونی با توجه به نیاز مسافران امکان ارسال بسته و حمل بار را از طریق اتوبوس و بهصورت قانونی نیز فراهم کردهاند.
گم شدن بار در اتوبوس
ارسال و جابهجایی بار بدون همراه با اتوبوس ممنوع است و اگر مشکلی برای بار پیش بیاید، بیمه مسئولیت آن را قبول نمیکند و مسئولیت مربوط به شرکت تعاونی و راننده است.
درصورتیکه مقدار بار مجاز باشد و در حین سفر مشکلی برای وسایل شما پیش بیاید، بیمه خسارت و هزینه آن را پرداخت میکند.
برای جلوگیری از چنین مشکلاتی بهتر است بلیط اتوبوس خود را از برندهای معتبر خریداری کنید تا اگر مشکلی پیش آمد، امکان پیگیری و حل مشکل وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید: با جاهای دیدنی تهران آشنا شوید، معرفی جزئیات اماکن دیدنی تهران
در سفر با اتوبوس این وسایل را همراه داشته باشید
حال که با اشیا ممنوعه در اتوبوس آشنا شدید، خوب است بدانید که در سفر با اتوبوس بعضی از وسایل میتواند سفر شما را آسانتر کنند تا مسیرهای طولانی را با آرامش خاطر بیشتری در اتوبوس طی کنید. در ادامه به لیست وسایل لازم برای سفر با اتوبوس اشاره میکنیم.
- اولین گزینهای که میتوانید برای داشتن سفری خوب روی آن حساب باز کنید، کیفدستی کوچکی شامل قرص مسکن، دستمالکاغذی، آینهای با سایز کوچک و عینکآفتابی است.
- تنقلات و خوراکیهای مفید که انرژی شما را در ادامه سفر تامین میکند، گزینه خوبی است که میتوانید در طی سفر همراهتان داشته باشید.
- معمولاً برای سفرهای بلند مدت بالشت مسافرتی میتواند مهمترین چیزی باشد که در سفر به آن نیاز خواهید داشت. اگر جزء افرادی هستید که در سفر و طی مسیر خوابتان میگیرد، بالشت مسافرتی از نمونههای دور گردنی میتواند شما را از آسیبهای گردن و درد مفاصل نجات دهد.
- روانداز را فراموش نکنید. اگر به مناطق سردسیر سفر میکنید، روانداز میتواند شما را گرم نگه دارد و موجب میشود که خواب راحتتری داشته باشید.
- یک اپلیکیشن مکانیاب نیز میتواند فاصله شما را تا مقصد با توجه بهسرعت حرکت اتوبوس محاسبه کند تا استرس زمان رسیدن به مقصد را نداشته باشید.
جمعبندی
سفر با وسایل حملونقل عمومی مانند اتوبوس و قطار برای تمامی اقشار جامعه امکانپذیر است و موجب تجربه سفری راحت و بهصرفه برای شما میشود.
هنگام سوار شدن در اتوبوس وارد یک اجتماع جدید میشوید که ملزم به رعایت قوانین آن هستید. بهتر است پیش از سفر قوانین مربوطه را بهدقت مطالعه کنید و لیست اشیا ممنوعه در اتوبوس را بشناسید تا سفری بیدغدغه و امن در سفر با اتوبوس داشته باشید.