بهترین فصل برای برداشتن خال صورت که باید بدانید!

بهترین فصل برای برداشتن خال صورت که باید بدانید!

خال‌ها معمولاً بخشی از پوست هستند که رنگدانه آن‌ها فعال است. برخی از خال‌ها برجسته و برخی نیز با پوست هم سطح هستند. اکثر خال‌ها در دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر می‌شوند و افرادی که پوست و موی تیره‌تری داشته باشند، خال‌های تیره‌تری دارند.

اکثر خال‌ها ضرری ندارند، اما گاهی به شخص احساس ناخوشایندی می‌دهند و روی پوست بسیار جلب توجه می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که برخی از وجود آن ناراضی هستند.

امروزه روش‌های بسیاری برای حذف خال وجود دارند که در ادامه به سؤال پرتکرار بهترین فصل برای برداشتن خال صورت، که در این مقاله یاراجو به آن می‌پردازیم.

 انواع خال‌های پوستی

خال‌ها انواع بسیار متنوعی دارند که دسته‌بندی آنها معمولاً بر اساس شکل ظاهری و رنگ آن انجام می‌گیرد. برخی از خال‌ها ممکن است بدخیم باشد؛ بنابراین پزشک متخصص باید پیش از برداشتن خال با انجام آزمایشات، از نوع آن اطمینان حاصل کند. در ادامه انواع خال‌های پوستی را توضیح می‌دهیم:

بهترین فصل برای برداشتن خال صورت

 خال معمولی یا اکتسابی

خال اکتسابی معمولاً به‌عنوان بی‌خطرترین خال صورت یا بدن شناخته می‌شود. این خال در طول زندگی روی پوست ظاهر و به دلایل مختلفی کمرنگ و یا حتی پررنگ می‌شود.

 خال مادرزادی

خال مادرزادی از بدو تولد روی پوست قرار دارد. ابعاد و رنگ این خال‌ها متفاوت است و برخی از آن‌ها امکان دارد که سطح زیادی از پوست را فرا گرفته باشد.

 خال گوشتی

یکی از خال‌هایی که معمولاً در همه افراد وجود دارد، خال گوشتی است. این خال مانند یک زائده است و برجستگی دارد و بهترین روش برای برداشتن خال گوشتی لیزر است.

 خال آبی

محل اصلی ایجاد این خال روی سر و گردن است. این خال معمولاً برجستگی خاصی ندارد و بهترین روش برای برداشتن خال آبی، لیزر است که پیش از برداشت نیاز به بررسی یک متخصص پوست دارد.

 خال زیر پوستی

این خال را می‌توان با لمس سطح پوست پیدا کرد. خال زیر پوستی در سنین پایین روی پوست ظاهر و به‌مرورزمان کم رنگ می‌شود.

 خال جانکشن

خال‌های سیاه‌رنگی که روی سطح پوست قرار دارند را جانکشن می‌نامند. این خال‌ها خودبه‌خود و در طول زمان ناپدید می‌شوند و معمولاً آن‌ها را می‌توان در کف پا یا بخش‌های خصوصی بدن نیز مشاهده کرد. اندازه این خال دو سانتی‌متر و گاهی کمتر از آن است.

 بهترین زمان برداشتن خال برای بهبود سریع

شاید برداشتن خال (mole removal) دغدغه شما نیز باشد. فرایند برداشتن خال چه سطحی و چه خال گوشتی مانند سایر فعالیت‌های زیبایی به وجود یک متخصص پوست و زیبایی باتجربه  نیاز دارد.

در ادامه این بخش نظر حرفه‌ای‌ترین متخصصان این زمینه در رابطه با بهترین فصل برای برداشتن خال صورت را شرح می‌دهیم تا عوارض برداشتن خال به حداقل برسد.

به پیشنهاد متخصصان بهترین زمان برای برداشتن خال‌های صورت، فصول پاییز و زمستان است تا زخم، خال و لک برداشته شود. معمولا بعد از برداشتن خال با روش‌هایی از قبیل لیزر، سد دفاعی پوست به مدت چند روز ضعیف می‌شود؛ بنابراین بهتر است که پوست کمتر در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد.

در هر زمینه‌ای که مشاوره بخواهید ده‌ها مشاور در موضوعات مختلف منتظر شما هستند.
مشاوره آنلاین +۵۰ مشاور

به‌علاوه در فصل‌های پاییز و زمستان به دلیل پوشیدن لباس‌های گرم، جای بخیه یا آثار زخم‌های ناشی از برداشتن خال به‌راحتی زیر لباس پوشیده می‌شود. همچنین در این فصول به علت تعریق کمتر و بهداشت بیشتر، روند بهبود سریع‌تر خواهد بود.

بهترین فصل برای برداشتن خال صورت

 انواع روش‌های برداشت خال

در پاسخ به اینکه بهترین روش برداشت خال کدام است، باید بدانید که بهترین روش برای برداشت خال روشی است که پزشک شما پس از معاینه‌های لازم و با توجه به نوع خال و سرطانی بودن یا نبودن آن پیشنهاد می‌دهد. در ادامه برای آشنایی بیشتر شما انواع روش‌های برداشت خال را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 برداشتن خال با لیزر

برداشت خال با لیزر از روش‌های نوین حذف خال است که رنگ‌دانه‌های بافت را از بین می‌برد و جزء کم عارضه‌ترین روش‌ها به شمار می‌رود.

 برداشتن خال با جراحی

برداشتن خال با جراحی با سه روش برش، بیوپسی و تراشیدن انجام می‌شود. در این روش محل موضع بی‌حس می‌شود و هیچ‌گونه دردی را در حین جراحی احساس نمی‌کنید.

برداشتن خال با کرایو سرجری (Cryosurgery)

روش کرایو سرجری هیچ‌گونه دردی ندارد و معمولاً برای خال‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش با دستگاهی مخصوص و ترکیب عناصر به پوست شوک می‌دهد و آن را به‌سرعت منجمد می‌کند، سپس با کاهش دما به بافت اجازه ذوب شدن می‌دهد تا خال از بین برود.

اگر  می‌خواهید در بهترین فصل برای برداشتن خال صورت  از این روش استفاده کنید، قطعاً از نتیجه کار رضایت خواهید داشت.

 برداشتن خال با پلاسما

پلاسما جزء روش‌های نوین برای برداشتن خال است که بهبودی سطح پوست و کلاژن‌سازی را با سرعت بیشتری از سایر روش‌ها انجام می‌دهد. ترکیب نیتروژن و اکسیژن قوس پلاسمایی در دستگاه ایجاد می‌کند که موجب خشک شدن و پوسته‌پوسته شدن خال می‌شود.

مراقبت‌های بعد از برداشتن خال

در ابتدا پیشنهاد می‌کنیم که در این رابطه با پزشک خود صحبت کنید. توصیه‌های لازم مانند جلوگیری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و سایر مواردی که در بهبود سریع‌تر پس از عمل تأثیر می‌گذارد را دریافت کنید. برخی از این توصیه‌ها عبارتند از:

  • پس از حذف خال از نور صفحه تلویزیون، کامپیوتر، لامپ‌های مهتابی و کم مصرف تا یک هفته اجتناب کنید.
  • پس از بهبودی برای محافظت از قرار گرفتن در معرض نور خورشید از کرم ضدآفتاب بی‌رنگ استفاده کنید.
  • برای کاهش لک قهوه‌ای و محل حذف خال از محصولات حاوی عناصر روشن کننده همچون ویتامین c استفاده کنید.
  • محل زخم را تمیز نگه دارید و تا ۷۲ ساعت پس از حذف خال از لوازم آرایشی استفاده نکنید و محل خال را تا ۲۴ ساعت خیس نکنید.
  • آخرین و مهم‌ترین نکته این است که کرم‌هایی که توسط پزشک تجویز شده را به طور مرتب استفاده کنید تا پس از برداشتن خال لکی روی صورت باقی نماند و محل برداشتن خال به اسکار تبدیل نشود.

 سخن پایانی

وجود خال روی صورت اغلب موجب نارضایتی افراد می‌شود، از این رو آن‌ها تمایل دارند تا با برداشتن خال از روی صورت خود چهره زیباتری داشته باشند.

اگر شما نیز تصمیم گرفته‌اید که خال‌های صورت خود را بردارید، بهتر است این عملیات را در بهترین فصل برای برداشتن خال صورت انجام دهید.

به‌طورکلی شما در تمام فصول سال می‌توانید خال‌های خود را بردارید، اما بهتر است این کار را در فصل پاییز و زمستان انجام دهید، زیرا زخم‌هایی که روی صورت شما پس از برداشتن خال ایجاد می‌شوند، باید به‌دور از تابش نور خورشید باشند. از این رو فصل زمستان و پاییز که تابش نور خورشید کمتر است، می‌تواند بهترین زمان برای انجام این کار باشد.