دامنه پریمیوم چیست؟

دامنه پریمیوم چیست؟

آیا می‌دانید دامنه پریمیوم چیست؟ دامنه پریمیوم دامنه‌ای با ارزش محسوب می‌شود که به دلیل نام و پسوند خاصی که قبلاً برای آن ثبت شده، ارزش ویژه‌ای دارد. این دامنه خاص ویژگی‌های مختلفی دارد که موجب می‌شود کاربران در جستجو و سرچ عملکرد بهتری داشته باشند و به آن‌ها کمک می‌کند تا وب‌سایتی  که به دنبال آن هستند را به‌راحتی پیدا کنند. یک دامنه نامنسجم و پیچیده را تصور کنید که حاوی اشتباهات تایپی زیادی است. این دامنه هنگام سرچ به کاربران نشان داده نمی‌شود و به یافتن وب‌سایت کمکی نمی‌کند. دامنه پریمیوم دقیقاً برعکس این است و نامی مختصر و به‌یادماندنی دارد و جزء تاپ‌ترین‌ها در سرچ کاربران قرار می‌گیرد.

 دسته‌بندی دامنه پریمیوم

دامنه‌های پریمیوم را می‌توان دامنه‌های باکیفیتی معرفی کرد که معمولاً درگذشته ثبت شده‌اند. معمولا کوتاه، باکیفیت و قابل برندسازی هستند و در دو دسته زیر قرار می‌گیرند:

 1. دامنه‌های Aftermarket

دامنه‌های افترمارکت یا پس از فروش، قبلاً توسط افراد یا شرکت‌ها خریداری شده‌اند و اکنون باری دیگر به فروش می‌رسند. این دامنه‌ها نام‌هایی کوتاه و به یاد ماندنی دارند که نشان از ارزش بازاریابی بالای آن‌ها دارد. قیمت این دامنه‌ها ثابت و از قبل تعیین شده است؛ بنابراین برای خرید این نوع دامنه به ثبت دامنه جدید نیاز ندارید و تنها باید به فکر انتقال مالکیت آن باشید.

به‌عنوان‌مثال دامنه‌ای به آدرس Voice.com در سال ۲۰۰۱ ثبت شد. این دامنه در سال ۲۰۱۹ به قیمت ۳۰ میلیون دلار به فروش رسید. همان‌طور که می‌بینید، این دامنه نامی کوتاه و جذاب دارد که ارزش آن را بالا می‌برد؛ بنابراین به‌عنوان یک دامنه برتر شناخته می‌شود.

دامنه‌های Aftermarket

 2. دامنه‌های Register premium

اگر نمی‌دانید این نوع دامنه پریمیوم چیست؟ در پاسخ باید بیان کنیم این نوع دامنه‌ها مستقیماً توسط سازمان‌های رجیستری به فروش می‌رسند و برخلاف نوع اول توسط هیچ فرد یا شرکتی ثبت نشده‌اند. قیمت این دامنه‌ها متغیر است و با گذشت زمان معمولاً هزینه بیشتری برای نگهداری دارند. یکی از فاکتورهایی که قیمت این نوع دامنه را تعیین می‌کند، تعداد حروف آن است.

دامنه‌های Register premium

بیشتر بخوانید: چرخه حیات دامنه چیست؟

 انواع دامنه‌های Premium کدام‌اند؟

در دامنه‌های پریمیوم توجه به نام و پسوند ارزش زیادی دارد و هرچه این نام خاص‌تر باشد، رقابت شدیدتری برای ثبت و استفاده از آن وجود دارد. انواع دامنه‌های پریمیوم در دسته‌های زیر قرار می‌گیرند:

 نام محصول

دامنه‌های پریمیوم از این نوع نشان دهنده نام محصول، کسب‌وکار، فعالیت صنعتی و… هستند. به این نوع دامنه‌ها category defining می‌گویند. به‌عنوان‌مثال می‌توان به Furniture.com، car.ir اشاره کرد.

 دامنه‌های com.

این دامنه‌ها ارزش بسیار بالایی دارند و به‌آسانی قابل جستجو هستند؛ بنابراین در دست دامنه‌های پریمیوم قرار می‌گیرند.

 اسامی مخفف

دامنه‌هایی که شامل اسامی مخفف هستند، جزء پرطرفدارترین و با ارزش‌ترین دامنه‌ها شناخته می‌شوند. دامنه‌هایی که در کنار مخفف بودن نشان دهنده معنی و مفهوم بزرگی هستند و از دو یا سه حرف تشکیل شده‌اند، در این دسته قرار می‌گیرند. aa.com نمونه‌ای از این دامنه‌ها است.

دامنه‌هایی با جستجوی بالا

اما دلیل تاپ بودن دامنه خاص چیست. اغلب دامنه‌های پریمیوم به دلیل استفاده از کلمات کلیدی پرکاربرد، جزء تاپ‌ترین سرچ‌ها به شمار می‌روند، به همین دلیل چنین دامنه‌هایی در دسته دامنه‌های پرطرفدار قرار می‌گیرند.

 انواع دامنه‌های Premium کدام‌اند؟

 مزایای دامنه پریمیوم (Premium)

حال که پاسخ سوال ” دامنه پریمیوم چیست” را مطالعه کردید، خوب است تا با مزایای دامنه Premium و تأثیر شگفت‌انگیز آن روی رونق فعالیت و کسب‌وکار آشنا شوید. ازآنجایی‌که دامنه‌های پریمیوم قیمت‌های نسبتاً بالایی دارند، بنابراین باید به ‌تناسب آن ویژگی‌ها و مزیت‌هایی نیز داشته باشند که مشتریان حاضر به خرید آن شوند. استفاده از دامنه پریمیوم می‌تواند به شناخت برند و افزایش سئو وب‌سایت کمک بسیاری کند. در ادامه به بررسی دیگر مزایای دامنه پریمیوم می‌پردازیم:

 1. ترافیک مستقیم (Direct traffic)

دامنه مناسب و معمولی می‌تواند ترافیک بسیار زیادی را به وب‌سایت شما جذب کند. دامنه Carpenter.store نمونه‌ای از یک دامنه حرفه‌ای است که قطعاً پریمیوم شناخته شده و ارزش بالایی دارد.

در هر زمینه‌ای که مشاوره بخواهید ده‌ها مشاور در موضوعات مختلف منتظر شما هستند.
مشاوره آنلاین +۵۰ مشاور

 2. طول دامنه مناسب (Length)

دامنه‌های پریمیوم معمولاً یک تا سه حرفی هستند. کوتاه بودن طول دامنه مزیت بسیار بزرگی به شمار می‌رود، بنابراین هرچه طول نام دامنه کوتاه‌تر باشد، ارزش بیشتری خواهد داشت. البته ممکن است دامنه‌هایی با نام‌های طولانی‌تر به دلیل نشان دادن کلمه یا عبارت خاصی نیز پریمیوم به شمار آیند.

 3. سئو شده (SEO)

دامنه‌های پریمیوم سئو شده هستند و با کلماتی که کاربران در اینترنت جستجو می‌کنند، مطابقت دارند. دامنه‌های پریمیوم معمولاً شامل یک یا چند حرف پرتکرار هستند که در جستجوها بسیار دیده می‌شوند.

 4. برند پذیری (Brandability)

دامنه‌هایی که یک‌کلمه‌ای یا چند کلمه‌ای هستند و قابلیت برند شدن را دارند، پریمیوم شناخته می‌شوند. این دامنه‌ها پتانسیل برند پذیری شان بسیار است و ارزشمند به شمار می‌روند.

 5. به یاد ماندنی

URL کوتاه‌تر موجب می‌شود که به خاطر سپردن آن آسان‌تر باشد. این یکی از راه‌های جذب بازدیدکنندگان جدید از طریق نتایج جستجوی ارگانیک است. با انتخاب چنین دامنه‌هایی بازدیدکنندگان بعداً نیز به‌صورت مستقیم به سایت شما مراجعه می کنند. بدین ترتیب احتمال کمتری دارد که هنگام تلاش برای یافتن مجدد شما با یک رقیب برخورد کنند، پس مستقیماً به وبسایت شما هدایت خواهند شد. این دامنه‌ها معمولاً به راحتی قابل خواندن هستند؛ بنابراین به‌سرعت به حافظه سپرده می‌شوند.

 6. قابل فروش (Generic value)

شما می‌توانید دامنه‌های پریمیوم را ایجاد کنید و یا بخرید. همچنین می‌توانید پس از ایجاد یک دامنه خوب، آن را به فروش برسانید. با این کار می‌توانید روی دامنه‌ها سرمایه‌گذاری کنید و از آن‌ها درآمد کسب کنید.

 7. سرمایه‌گذاری هوشمند

شما می‌توانید ارزش وب‌سایتتان را با خرید دامنه پریمیوم افزایش دهید. دامنه پریمیوم یکی از سرمایه‌گذاری‌های بسیار ارزشمند برای وب‌سایت است و برندسازی و بازاریابی با آن آسان‌تر انجام می‌گیرد.

 قیمت دامنه پریمیوم

قانون خاصی برای قیمت‌گذاری و پریمیوم شدن یک دامنه وجود ندارد. تنها ملاکی که می‌توان برای محاسبه قیمت دامنه پریمیوم به کار برد، ارزش آن در بین کاربران است. اینکه یک دامنه چقدر معروف است و مشتریان حاضرند چه مبلغی برای خرید آن پرداخت کنند، جزء ملاک‌های قیمت‌گذاری یک دامنه به شمار می‌رود.

تقریباً غیر ممکن است که شما یک دامنه دو یا سه کلمه‌ای معروف یا برند را پیدا کنید که به عنوان دامنه پریمیوم معرفی نشده باشد. چنین دامنه‌هایی ارزش بسیار بالایی دارند؛ اما دلیل ارزش این دامنه پریمیوم چیست؟ باید بدانید که برخی از دامنه‌های پریمیوم توسط سامانه‌های ثبت دامنه به فروش می‌رسند که روند خرید از این سامانه‌ها هزینه نسبتاً بیشتری خواهد داشت.

هنگام خرید دامنه باید به این نکته دقت کنید  که  دامنه مورد نظرتان در کل چقدر هزینه بر خواهد بود؛ زیرا پس از خرید هزینه تمدید و نگهداری از دامنه نیز اضافه می‌شود. قیمت برخی از دامنه‌های پریمیوم معروف که به فروش رفته‌اند، عبارتند از.

Tesla.com: با قیمت ۱۱میلیون دلار

360.com: با قیمت ۱۷میلیون دلار

Hotels.com: با قیمت ۱۱میلیون دلار

Fund.com: با قیمت ۱۲میلیون دلار

قیمت دامنه پریمیوم

 جمع‌بندی

  •  در پاسخ به سؤال ” دامنه پریمیوم چیست” می‌توان گفت دامنه پریمیوم یا خاص به دامنه‌هایی گفته می‌شود که افراد و ریجسترارها پیش از اعلام این دامنه تمامی آدرس‌های آن را به نام خود ثبت کرده‌اند و سپس آن را به عنوان دامنه پریمیوم معرفی می‌کنند. تمامی دامنه‌های شناخته شده و با ارزش مانند برندهای جهانی در دنیای امروز جزء دامنه‌های پریمیوم هستند که قیمت بسیار بالایی دارند. این نوع دامنه خاص برای رونق کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری ارزش خرید بسیار بالایی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری موفق روی وب‌سایتتان باشد که درصد موفقیت برندسازی و بازاریابی شما را بیشتر می‌کند.