قرارداد همکاری پروژه‌ای و نکات کلیدی نوشتن قرارداد

قرارداد همکاری پروژه‌ای و نکات کلیدی نوشتن قرارداد

قرارداد همکاری پروژه‌ای چیست؟

قرارداد همکاری پروژه‌ای قراردادی است بین دو یا چند نفر که توافق می‌کنند برای دستیابی به منافع مشترک یا تکمیل یک پروژه مشترک منعقد می‌شود. این قرارداد بیان می‌کند که هر یک از طرفین چه نقش‌ها و مسئولیت‌هایی دارند و برای همکاری با یکدیگر چه هدف یا پروژه‌ی مشترکی دارند.

هدف از قرارداد همکاری پروژه‌ای، تعیین وظایف مشخص هر یک از طرفین قرارداد است که به سازماندهی بهتر تلاش‌های آن ها کمک می‌کند. همچنین تضمین می‌کند که اگر یکی از طرفین به تعهدات قرارداد خود عمل نکند، توسل قانونی تضمین می‌شود.

قرارداد همکاری پروژه‌ای باید شامل چه مواردی باشد؟

هیچ دو قرارداد همکاری مشابهی وجود ندارند، زیرا باید با نیازهای خاص شرکت و شریک شما تنظیم شوند. با این حال، برای اطمینان از یک سرمایه گذاری مشترک موفق، یک قرارداد همکاری معمولاً باید حوزه های کلیدی زیر را پوشش دهد.

  1. نوع همکاری

همکاری با ساختار مناسب مستلزم یک توافقنامه همکاری واضح است که تعهدات همه طرفین را مشخص کند. جزئیات خاص در توافق می تواند سردرگمی و نیاز به مذاکره مجدد یا اقدام قانونی را به حداقل برساند. گنجاندن یک بند برای تغییرات در حوزه و استراتژی تضمین می کند که همکاری می تواند با تغییرات سازگار شود.

  1. نقش ها و مسئولیت ها

در قراردادهای همکاری، تدوین انتظارات روشن از ابتدا مهم است. مانند هر قرارداد دیگری، یک توافقنامه همکاری باید نقش ها و مسئولیت های هر یک از طرفین را مشخص کند. این کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که پروژه به خوبی اجرا می شود و به برنامه مورد نظر پایبند است. با مشخص کردن آنچه از هر طرف انتظار می رود، می توانید از سوء تفاهم جلوگیری کنید و راه را برای همکاری موفق هموار کنید.

  1. تقسیم سود

برای اطمینان از یک همکاری موفق، توصیه می شود که جنبه های مالی را به صورت کتبی مستند کنید، از جمله بودجه پروژه، تعهدات پرداخت، و بندهای مربوط به جمع آوری وجوه اضافی یا توزیع سود. مشخص کنید چه کسی به طرف های دیگر پرداخت می کند. شامل راه‌حل‌هایی مانند خسارات ناشی از عدم پرداخت و بندهای محدودکننده مسئولیت برای جلوگیری از ضررهای عمده.

  1. محرمانه بودن

تبادل اطلاعات خصوصی یا محرمانه در بین طرف های درگیر در یک پروژه رایج است. چنین اطلاعاتی اغلب برای موفقیت و عملکرد یک کسب و کار حیاتی است، بنابراین جلوگیری از افشای آن برای اشخاص غیرمجاز حیاتی است. برای دستیابی به این هدف، مهم است که یک بند محرمانگی را در توافقنامه خود لحاظ کنید. این بند قوانین و محدودیت هایی را برای مدیریت این اطلاعات تعیین می کند و از افشای غیرمجاز محافظت می کند.

  1. حقوق مالکیت

مالکیت معنوی می تواند در همکاری های چند حزبی پیچیده باشد. بنابراین، اسناد مالکیت و انتقال اموال ایجاد شده در طول پروژه بسیار مهم است. برای اطمینان از استفاده مشروع از دارایی ها، توصیه می شود توافق نامه ها و مقررات مجوز برای همه طرف های درگیر در نظر گرفته شود.

چرا قراردادهای همکاری پروژه ای مهم هستند؟

اگرچه توافقنامه همکاری پروژه ای طبق قانون الزامی نیست، اما معمولاً برای قراردادهای بخش خصوصی بین طرف های همکار استفاده می شود. تصمیم برای پیش نویس توافق نامه همکاری حقوقی به سطح ریسک و منابع درگیر در سرمایه گذاری جدید بستگی دارد. با این حال، تنظیم یک سند کتبی رسمی می تواند کمک ارزشمندی در رسیدگی های حقوقی در صورت نقض یا اختلاف باشد. یک توافقنامه همکاری به وضوح شرایط توافق شده را بیان می کند، و جستجوی حقوقی را آسان تر می کند.

علاوه بر این، یک توافق نامه همکاری می تواند به روشن شدن روابط با سایر طرف های درگیر در قرارداد یا ذینفعان داخلی کمک کند. این یک درک متقابل از تعهدات هر یک از طرفین ایجاد می کند و تضمین می کند که همه طرفین در یک صفحه هستند و یک فرد تماس دارند تا در صورت بروز مشکل به آنها مراجعه کنند.

دوره و برنامه همکاری در پروژه

مدت همکاری را می توان در متن اصلی قرارداد تعیین کرد. این مدت می تواند برای مدت معینی باشد یا تا زمانی که توسط یکی از طرفین فسخ نشود، ادامه داشته باشد. برنامه زمانبندی همراه می تواند جدول زمانی از تحویل های کلیدی پروژه را ارائه دهد.

محرمانه بودن، انحصار و استفاده مجاز

هر شریکی مایل است از اطلاعات محرمانه یا حساس تجاری ارائه شده به عنوان بخشی از همکاری محافظت کند، بنابراین توافقنامه باید شامل یک توافق نامه عدم افشای اطلاعات و مقررات محرمانه باشد. توافق باید در مورد میزان استفاده طرفین از هرگونه اطلاعات محرمانه و اینکه آیا طرفین می توانند فعالیت هایی را انجام دهند که ممکن است با پروژه همکاری رقابت کند، مشخص باشد.

در هر زمینه‌ای که مشاوره بخواهید ده‌ها مشاور در موضوعات مختلف منتظر شما هستند.
مشاوره آنلاین +۵۰ مشاور

گزارش و مدیریت پروژه

کلید هر همکاری خوب مسلماً ارتباط قوی است. بر این اساس، طرف‌های همکاری ممکن است بخواهند توافقنامه الزامات گزارش‌دهی رسمی را برای هر یک از طرفین تعیین کند و در سطح بالایی، برنامه‌های ملاقات را تعیین کند. ماهیت و میزان الزامات گزارش دهی به مشخصات پروژه بستگی دارد.

چه چیزی باید در قرارداد همکاری پروژه‌ای گنجانده شود؟

  • نام و شرح پروژه
  • برنامه همکاری
  • چگونه هر دو طرف برای رسیدن به هدف نهایی کار خواهند کرد
  • مسئولیت‌ها و تعهدات فردی هر یک از طرفین
  • حقوق مالکیت معنوی
  • یک قرارداد عدم افشا و بند محرمانگی
  • قرارداد عدم درخواست
  • بندهای فسخ

قرارداد همکاری پروژه‌ای

قراردادهای همکاری پروژه ای حتی از قراردادهای همکاری تجاری محدودتر هستند. آن ها می توانند بین مشاغل یا افراد باشند، مثلاً دو نفر با هم یک کتاب می نویسند.

قراردادهای همکاری پروژه ای یک سرمایه گذاری مشترک یا مشارکت را تشکیل نمی دهند. در عوض، آن ها به طور قانونی دو طرف را برای دستیابی به یک هدف مشترک به یکدیگر متصل می کنند.

همکاری در یک پروژه ریسک کمتری برای طرفین دارد و نیازی به تعهد مداوم به یکدیگر ندارد. پس از تکمیل پروژه، همکاری به طور رسمی به پایان می رسد.

نمونه هایی از قرارداد های همکاری های پروژه ای عبارتند از:

  • توسعه یک نرم افزار
  • انتشار خط تولید
  • ایجاد ویژگی‌های جدید در فناوری های موجود
  • افزودن گزینه‌های جدید به محصولات/خدمات شرکت‌ها

چگونه یک قرارداد همکاری پروژه‌ای بنویسید؟

شما می توانید با استفاده از یک الگوی رایگان آنلاین یا با تماس با یک وکیل تجارت، یک قرارداد همکاری بنویسید. کار با یک وکیل می تواند سردرگمی و خطر احتمالی نادیده گرفتن ها را هنگام نوشتن یک سند قانونی به تنهایی از بین ببرد.

در حالی که می توانید تمام جزئیات همکاری را مشخص کنید، اطمینان حاصل کنید که بندهای قانونی را نیز برای محافظت از خود در نظر بگیرید. این بندها عبارتند از:

  • عدم درخواست
  • عدم افشای
  • محرمانه بودن
  • عدم رقابت
  • حقوق مالکیت معنوی

نحوه ایجاد یک توافقنامه همکاری موثر

اگرچه هر قرارداد همکاری تجاری منحصر به فرد است، اما نکات مهمی وجود دارد که نباید هنگام تنظیم آنها نادیده گرفته شود.

هنگام تهیه پیش نویس قرارداد همکاری، ارائه خلاصه ای کوتاه از طرفین درگیر، هدف همکاری و اهداف مهم است. علاوه بر این، این بخش باید شامل جزئیات ضروری مانند تاریخ اجرایی قرارداد، نام همه طرف های درگیر و آدرس تجاری مربوطه آنها باشد.