گرایش رشته مدیریت در مقطع دکتری
هر جامعهای برای پیشرفت، نیازمند تربیت مدیران متخصص و باتجربه است. بیتوجهی به این حوزه میتواند خسارت زیادی به کل کشور وارد کند.
به همین دلیل تمام کشورهای دنیا اهمیت بسیار زیادی برای رشته مدیریت قایل هستند. در این مقاله یاراجو به بررسی گرایشهای رشته مدیریت در مقطع دکتری دانشگاه های مخلتف ایران میپردازیم. به همین خاطر اگر دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت هستید پیشنهاد می کنم تا آخر این مطلب همراه ما باشید تا گرایش رشته مدیریت در مقطع دکتری را بیشتر بشناسید.
بیشتربخوانید: سایت کوتاه کننده لینک
بهترین گرایش دکتری مدیریت
در مقطع دکتری رشته مدیریت دارای گرایشهای مختلفی از جمله: مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت رسانه و اطلاعات، مدیریت فناوری اطلاعات و مدیریت کارآفرینی، آیندهپژوهی و تکنولوژی است.
نمی توان با قاطعیت گفت بهترین گرایش دکتری مدیریت کدام گرایش یا حتی زیر گرایش است، چرا که موفقیت در مقطع دکترا تابع موارد مختلفی چون مهارت، بازار کار، استعداد و.. که معمولا باید با اشراف کامل به این موارد تحلیل و ارزیابی شود، به همین خاطر برای موفقیت در دکترای مدیریت باید شناخت کافی نسبت به گرایش های دکتری مدیریت کسب کرد و تا حد امکان از مشاوره آنلاین متخصص حوزه تحصیلی استفاده کرد.
معرفی گرایش مدیریت بازرگانی در مقطع دکتری
میتوان گفت که مدیریت بازرگانی از جذابترین گرایشهای رشته مدیریت است که بازار کار بهتری نسبت به سایر گرایشها دارد. مدیریت بازرگانی در مقطع دکتری به سه گرایش؛ رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی، مدیریت بازاریابی و مدیریت سیاستگذاری بازرگانی تقسیم میشود.
مدیریت رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
در این رشته بیشتر به نحوه رفتار در سازمان و برخورد با کارکنان سازمان میپردازد. به همین خاطر در مقطع دکتری، در این گرایش بیشتر از سایر گرایشها بر مباحث روانشناسی تاکید میشود.
مدیریت بازاریابی
دانشجوهای این رشته میتوانند تواناییهای خود را در زمینه رفتار با مشتریان، شناسایی بازار هدف، فروش، تبلیغات، برندسازی و… به اوج برساند.
مدیریت سیاستگذاری بازرگانی
با ورود به این رشته توانایی استراتژیک دانشجو در طراحی برنامهها و پیادهسازی آنها به طرز فوقالعادهای افزایش میابد.
تحصیل در رشته بازرگانی میتواند آینده شغلی را به بهترین شکل تضمین کند البته بهشرط داشتن تخصص و تجربه عالی، دانشجو نباید انتظار درآمد خیلی زیادی در همان ابتدای کار باشد. کسانی که در این زمینه مهارت دارند میتوانند در زمینه راهاندازی کسبوکارها، مدیریت شرکتها و سازمانها، مدیریت بازاریابی و… فعالیت کنند.
معرفی گرایش مدیریت دولتی در مقطع دکتری
داوطلبان رشته مدیریت دولتی، هرآنچه که لازم باشد را برای مدیریت در سطح کلان و انجام وظایفی که برای آنان تعریف شده را یاد میگیرند. این وظایف عبارتاند از:
- برنامهریزی و اجرای آن
- تقسیمکردن وظایف بین کارکنان سازمان بر اساس توانایی و استعدادهایی که دارند
- استخدام نیروهای جدید
- هدایت و رهبری منابع انسانی و نظارت و کنترل آنها
بنابراین رشته مدیریت دولتی برای کسانی مناسب است که میخواهند در سازمانها و شرکتهای دولتی مشغول به کار شوند و یا در مدیریت حکومت و دولت نقش داشته باشند. به همین دلیل است که در آزمونهای استخدامی افراد زیادی را جذب میکند.
این رشته هم دارای گرایشهای متنوعی از جمله: تصمیمگیری، خطمشیگذاری عمومی، رفتار سازمانی، مدیریت تطبیق و توسعه است.
تصمیمگیری و خطمشیگذاری عمومی
هر کاری که در طول زندگی انجام میدهیم نیازمند تصمیمگیری است. گرایش تصمیمگیری و خطمشیگذاری عمومی افرادی را تربیت میکند که بهخوبی بتوانند در مواقع ایجاد مشکلات بهترین تصمیم را برای سازمان بگیرند.
اما خطمشی عمومی علاوه بر تصمیمگیری، تمام فعالیتهایی که از زمان آغاز تصمیم تا ارزیابی آن انجام میشود را دربر میگیرد.
رفتار سازمانی
چگونگی رفتار در سازمان توسط مدیران یا کارمندان بسیار مهم است، تا جایی که رسیدن به هدف، بستگی به رفتار کل سازمان دارد. در این گرایش داوطلبان یاد میگیرند که نحوه رفتار در سازمان چه تأثیری بر سودآوری آن دارد.
مدیریت تطبیق و توسعه
در این گرایش دانشجو با مفهوم توسعه در مدیریت و اقتصاد کلان و مدیریت تطبیقی آشنا خواهند شد و به انجام فعالیتهای پژوهشی میپردازند
معرفی گرایش مدیریت صنعتی در مقطع دکتری
قدیمیترین گرایش رشته مدیریت است که جنبه انسانی امور صنعتی را مورد بررسی قرار میدهد. مدیریت صنعتی در مقطع دکتری دارای چهار گرایش است:
تولید و عملیات، تحقیق در عملیات، مدیریت سیستمها و امور مالی و استراتژی صنعتی که لازم است بدانید؛ گرایش تحقیق در عملیات و تولید و عملیات، بیشترین جذب دانشجو را دارند و کمتر دانشگاهی در ایران سایر گرایشها را ارائه میدهد.
دانشجویان این رشته میتوانند در شرکتهای تولیدی و صنعتی مشغول به کار شوند. اگر رزومه خوبی داشته باشند میتواند در هیئتعلمی دانشگاه هم فعالیت داشته باشند.
معرفی گرایش مدیریت رسانه و اطلاعات در مقطع دکتری
در یک دهه گذشته با پیشرفت رسانهها و دسترسی پیداکردن بیشتر افراد به اینترنت، تعداد رسانهها پیشرفت چشمگیری کرد که باعث شد، رشته مدیریت رسانه بیشتر گسترش یابد.
ازاینرو دانشگاهها به تربیت دانشجویان در زمینه مدیریت رسانه پرداختند تا سازمانها با بهرهگیری از توانایی آنها سطح عملکرد سازمانها و شرکتها را افزایش دهند.
باوجوداینکه دانشگاههای کمی در این رشته دانشجو پذیرش میکنند اما کسایی که تخصص داشته باشند قطعاً آینده درخشانی دارند.
دانشجویان با کسب مهارت کافی میتوانند در دانشگاهها و مؤسسات علمی مشغول تدریس شوند یا در سازمانها و شرکتها به مدیریت و برنامهریزی بپردازند.
معرفی گرایش مدیریت فناوری اطلاعات در مقطع دکتری
مدیریت فناوری اطلاعات از محبوبترین رشتههای حال حاضر است که آینده کاری خوبی دارد. دانشجوی این رشته باید ابتدا به مفاهیم مدیریت و سازمان تسلط کامل داشته باشد و این مفاهیم را در زمینه فناوری اطلاعات مربوط به کسبوکار و سازمانها به کار گیرد.
پس میزان موفقیت افرادی که در زمینه فناوری اطلاعات کار میکنند بستگی به مقدار توانایی و استعداد آنها دارد.
رشته مدیریت فناوری اطلاعات از دو گرایش؛ کسبوکار هوشمند و مدیریت خدمات و توسعه فناوری تشکیل شده است.
گرایش کسبوکار هوشمند
امروزه تمام کسبوکارها برای ادامه فعالیت و پیشرفت خود نیازمند کسب اطلاعات از محیط خود هستند تا قبل ازروی دادن تغییری یا انجام کاری توسط رقیبان، بتوان تصمیم مناسبی بگیرند.
هر کسبوکاری که بتواند زودتر خبرها را بگیرد و بهتر از شرایط محیط آگاه شود موفقتر است.
مدیریت خدمات و توسعه فناوری
توسعه فناوری موضوعی است که تمام کسبوکارها، شرکتها و سازمانها به دنبال این هستند که در آن پیشرفت کنند، به طوری که موفقیت آنها و رسیدن به هدف کل مجموعه، در گرو پیشرفت فناوری آنها است.
دانشجویانی که میخواهند در آزمون دکتری رشته مدیریت شرکت کنند، باید با آگاهی بیشتری نوع گرایش را انتخاب کنند.
در این مقاله هرکدام از گرایشها به طور کامل مورد بررسی قرار گرفت که با مطالعه آن، دانشجو میتواند باتوجهبه تواناییهای خود و البته درنظرگرفتن بازار کار رشته موردنظر، انتخاب مناسبی داشته باشد.