اخذ ویزای شینگن قطعاً بهترین راه برای سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا به حساب میآید. دارندگان این ویزا برای رفت و آمد به ۲۹ کشور مختلف در این منطقه مشکلی ندارند به همین جهت نیز میتوان ویزای شینگن را یکی از معتبرترین انواع ویزا در نظر گرفت. البته مراحل اخذ ویزای شینگن همیشه با پیچیدگیها و دشواریهای خاص خود همراه است که هر کسی از پس آن برنمی آید. اگر شما نیز اخیراً به فکر اخذ ویزای شینگن افتادهاید احتمالاً به راهنمای جامعی نیاز دارید که به تمام سوالات شما درباره این نوع از ویزا پاسخ دهد.
در پست امروز سعی کردهایم تمام نکات، بایدها و نبایدها را در مورد نحوه اخذ ویزای شینگن به شما بگوییم تا با اطمینان خاطر بیشتری در این مورد تصمیم گیری نمایید. با مقاله “راهنمای جامع اخذ ویزای شینگن” تا انتها همراه باشید:
چه کشورهایی عضو شینگن هستند؟
درادامه مقاله راهنمای جامع اخذ ویزای شینگن خوب است بدانید که در حال حاضر میتوانید با ویزای شینگن به ۲۹ کشور عضو پیمانی با همین نام بدون محدودیت سفر کنید. این بیست و نه کشور در صورت داشتن ویزای شینگن برای شما مثل یک کشور واحد هستند که برای رفت و آمد مرز خاصی وجود ندارد. کشورهای عضو پیمان شینگن عبارتاند از:
اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، لهستان، هلند، مالت، نروژ، اسلواکی، اسپانیا، پرتغال، اسلوونی، سوئیس، سوئد، بلغارستان، کرواسی و رومانی.
البته لازم به ذکر است کشورهای نروژ، سوئیس، ایسلند و لیختن اشتاین عضو اتحادیه اروپا نیستند، اما موظف به پذیرش تصمیمات این اتحادیه میباشند.
پیشنهاد میکنیم مطالعه مقاله بهترین کشور اروپایی برای مهاجرت کاری را از دست ندهید
انواع ویزای شینگن کدام است؟
ویزای شینگن انواع مختلفی دارد که میتوانید بر اساس نیازهای خود برای اخذ هر یک از آنها اقدام نمایید. در ادامه توضیحی کوتاه درباره هر یک از انواع ویزای شینگن به شما میگوییم:
ویزای اتحادیه شینگن
ویزای اتحادیه شینگن (Uniform Schengen Visas) که به ویزای USV نیز مشهور است در واقع همان ویزای توریستی شینگن و یا ویزای گردشگری اروپا به حساب میآید. شما با اخذ این نوع از ویزای شینگن امکان سفر به کشورهای مختلف در این منطقه را به مدت ۹۰ روز خواهید داشت. همچنین میتوانید در فواصل زمانی شش ماهه مجدد به این کشورها سفر کنید. زمان اعتبار اقامت توریستی شما نیز از اولین روز ورود به منطقه شینگن محاسبه میشود.
ویزای شینگن نوع A
ویزای ترانزیت فرودگاهی (Airport Transit Visa) نوعی از ویزای شینگن است که به فرد اجازه ورود به فرودگاهی در همین محدوده را میدهد. با این ویزا تنها مجوز تردد در فرودگاه را دارید و نمیتوانید از این محدوده خارج شوید. در واقع این نوع از ویزای شینگن برای افرادی است که تنها برای توقف و انتظار برای تعویض پرواز وارد یکی از فرودگاههای این منطقه میشوند.
مطالعه مقاله کشورهای مناسب مهاجرت تحصیلی در 2024 را از دست ندهید.
ویزای شینگن نوع B
اخذ این نوع از ویزای شینگن نیز برای ترانزیت و حمل و نقل کالا کاربرد دارد. فرد دارنده این نوع از ویزا حداکثر پنج روز وقت برای عبور از منطقه شینگن را دارد و باید سفر خود را در خارج از محدوده ادامه دهد. ویزای شینگن نوع B برای زمانی مناسب است که باید بیش از یک روز در این منطقه بمانید و ویزای ترانزیت فرودگاهی دیگر جوابگوی نیاز شما نیست.
ویزای شینگن نوع C
برای سفرهای کوتاه مدت به منطقه شینگن دریافت این نوع از ویزا ضروری است. مثلاً برای یک رویداد فرهنگی ورزشی و یا بازدید آشنایان نیاز به ورود به منطقه شینگن را دارید. در این صورت باید ویزا شینگن نوع C را اخذ نمایید. این نوع از ویزا خود به سه نوع مجزا تقسیم میشود:
- ویزای یک بار ورود و یا ویزا سینگل شینگن (Single-Entry)
- ویزای دوبار ورود شینگن (Double-Entry)
- ویزای چندبار ورود یا ویزا مولتی شینگن (Multi-Entry)
ویزای ملی شینگن (National Schengen Visa)
این نوع از ویزای شینگن بلند مدت است و با آن میتوانید برای مدت مشخصی در یکی از کشورهای منطقه اقامت داشته باشید و به دیگر کشورها سفر کنید. معمولاً افرادی که برای دریافت ویزای ملی شینگن اقدام میکنند به دنبال تحصیل، کار و یا اقامت دائم در یکی از کشورهای منطقه هستند.
ویزا ویژه شینگن
دریافت این نوع از ویزای شینگن مستلزم داشتن شرایط خاصی است. مثلاً اگر قصد مهاجرت از طریق پناهندگی را دارید، برای مراقبتهای پزشکی سفر میکنید و یا به هدف تحصیلات تخصصی به این کشورها میروید، میتوانید روی این نوع از ویزا حساب باز کنید.
شرایط اخذ ویزای شینگن
شرایط و قوانین اخذ ویزای شینگن در سال ۲۰۲۴ توسط اتحادیه اروپا به روز رسانی شده و تفاوتهای جزیی نسبت به سالهای قبل در آن دیده میشود. اما به طور کلی برای درخواست و دریافت ویزای شینگن باید شرایط اولیهای را که در ادامه مطرح میکنیم داشته باشید.
- تعیین هدف از سفر: برای تشکیل پرونده ویزا، پیش از هر چیز باید هدف خود از سفر به منطقه شینگن را مشخص کنید. این کار به افسر پرونده برای تصمیم گیری در مورد پرونده شما کمک میکند. بهتر است جزییات سفر خود را نیز مشخص کنید.
- گردش حساب بالا: حساب مالی شما در شش ماه گذشته بررسی خواهد شد. اگر میانگین واریز و پرداخت پول در این حساب در این بازه زمانی شش ماهه پایین باشد، احتمالاً درخواست ویزا شینگن شما رد میشود.
- تمکن مالی خوب: باید در درخواست ویزای خود ثابت کنید که مشکلی برای تامین مخارج سفر خود نخواهید داشت. شما تنها در این صورت قادر به دریافت ویزا شینگن خواهید بود.
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن
مدارک مورد نیاز برای درخواست و اخذ ویزای شینگن به احتمال زیاد با توجه به کشور مقصد و همچنین نوع ویزا متغیر خواهد بود. اما به طور کلی داشتن مدارکی که در ادامه میبینید برای اخذ ویزای شینگن ضروری است:
- فرم درخواست ویزا شینگن که تکمیل شده و به امضا رسیده. میتوانید این فرم را از سفارت و یا کنسولگری تهیه کنید.
- پاسپورت معتبر که دارای حداقل چند برگ خالی است
- عکس پرسنلی با اندازه استاندارد که معمولاً 4*3 و یا 5*5 است.
- بیمه مسافرتی معتبر که هزینههای پزشکی اضطراری را پوشش میدهد. حدود مبلغ بیمه را نیز کنسولگری مشخص میکند.
- ارائه مدرک معتبر برای اثبات دلایل و اهداف سفر. مثلاً مدارک رزرو هتل، برنامه سفر و یا دعوتنامه که دلایل سفر شما را توضیح میدهد.
- مدارک مالی معتبر برای آنکه توان مالی خود را برای اقامت در کشور مقصد اثبات کنید، برای مثال پرینت گردش مالی از بانک مدرک معتبری است.
- ممکن است بسته به نوع ویزا و کشور مورد نظر به مدارک متعدد دیگری نیز نیاز پیدا کنید.
مطالعه مقاله نکات مهم تعیین مقصد مهاجرت را از دست ندهید.
هزینه اخذ ویزا شینگن چقدر است؟
هزینه اخذ ویزا شینگن حتماً با توجه به نوع ویزا و درخواست متغیر است. اما هزینههای کلی دریافت ویزای شینگن را میتوان به این شکل محاسبه کرد:
ویزای بلند مدت، کوتاه مدت و ترانزیت برای بزرگسالان ۸۰ یورو و برای کودکان زیر دوازده سال ۴۰ یورو خواهد بود.
افرادی که به عنوان دیپلمات با پاسپورت رسمی به منطقه شینگن سفر میکنند و یا ملیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارند برای اخذ ویزا شینگن ۳۵ یورو پرداخت میکنند.
توجه داشته باشید مواردی همچون هزینه بیمه مسافرتی، هزینههای مرتبط با مصاحبه در کنسولگری و هزینههای ارسال ویزا نیز به این مبالغ اضافه خواهد شد. در ضمن این وجه غیر قابل استرداد است و در صورت رد شدن ویزا نمیتوانید آن را پس بگیرید.
راحت ترین کشور برای ویزای شینگن
به طور کلی اخذ ویزای شینگن در سال ۲۰۲۴ با محدودیت و دشواریهای بیشتری رو به رو است. به علاوه شرایط هر فرد برای دریافت این نوع از ویزا با دیگری متفاوت میباشد. اما به طور کلی میتوان گفت شرایط و فرایند دریافت ویزا شینگن احتمالاً از طریق کشورهایی نظیر لهستان لیتوانی و اسلواکی راحتتر خواهد بود. کشورهایی نظیر اسپانیا نیز برای اعطای ویزای شینگن محدودیتهای کمتری دارند. شما میتوانید پس از مشورت با یک وکیل مهاجرتی از راهکارهایی بهره ببرید که اخذ ویزای شینگن را برای شما راحتتر میکند.
نکات مهم در پروسه دریافت ویزای شینگن
پروسه اخذ ویزای شینگن به خودی خود دشوار و پیچیده است. بنابراین نباید با نادیده گرفتن برخی از اصول و نکات مهم آن را برای خود سختتر و پیچیدهتر نمایید. برخی از مهمترین نکات در پروسه اخذ ویزا شینگن عبارتاند از:
برنامه ریزی دقیق برای درخواست ویزا
اگر برنامه سفر شما به این منطقه مشخص است، نباید ارسال درخواست ویزا شینگن خود را به دقایق آخر موکول کنید. برنامه ریزی زمانی صحیح به شما در دریافت ویزا و نتیجه مطلوب کمک خواهد کرد.
ارائه مدارک کامل و معتبر
حتماً مدارک خود را به صورت کامل، معتبر و صحیح ارسال کنید. تمامی مدارک نیز باید از استانداردهای مورد نظر سفارت و یا کنسولگری برخوردار باشند. فقدان هر یک از مدارک، هر چند کوچک و کم اهمیت، ریسک عدم موافقت با درخواست شما را افزایش خواهد داد.
رعایت تمامی شرایط و قوانین
حتماً باید تمام قوانین و شرایط را به خوبی مطالعه و طبق آنها عمل کنید. مطمئن شوید که تمامی این مراحل و قوانین به طور کامل توسط شما اجرا خواهند شد، زیرا تنها در این صورت میتوانید به اخذ ویزای شینگن خود امیدوار باشید.
8 کشور مناسب مهاجرت ایرانی ها برای انتخاب بهتر کشور مقصد مهاجرت به شما کمک خواهد کرد.
پیگیری و پاسخگویی به سوالات
در طول پروسه درخواست و اخذ ویزای شینگن احتمالاً با شما تماس میگیرند تا سوالات بیشتری بپرسند. در دسترس باشید و اطلاعات تکمیلی را برای سفارت و کنسولگری فراهم کنید. در ارائه اطلاعات صادق باشید.
مراحل گام به گام درخواست و اخذ ویزا شینگن
برای گرفتن ویزای شینگن همواره مراحلی وجود دارد که باید آنها را به ترتیب و بر اساس اصول طی کنید. مراحل اخذ ویزای شینگن را میتوان به شکلی که در ادامه میبینید توضیح داد:
تهیه مدارک مورد نیاز: پیش از هر چیز باید مدارک مورد نیاز را با جزییات تعیین شده تکمیل کنید.
پرداخت هزینههای مربوطه: بعد از تکمیل مدارک، نوبت به پرداخت هزینهها، از جمله هزینه بیمه مسافرتی، هزینههای مربوط به پردازش ویزا و غیره میرسد.
تکمیل فرم درخواست ویزا: فرم درخواست ویزا را از سفارت، کنسولگری و یا وبسایت رسمی آنها تهیه و تکمیل کنید. تمام سوالات را کامل و با صداقت پاسخ دهید.
تحویل مدارک و مصاحبه: باید با مدارک کامل برای پاسخگویی به سوالات بیشتر به مصاحبه بروید.
پیگیری و انتظار: بعد از انجام مصاحبه و تکمیل مدارک، پروسه اخذ ویزای شینگن به جریان خواهد افتاد. در این مرحله پیگیر درخواست خود باشید.
اخذ ویزا شینگن: در صورت تایید درخواست، ویزای شینگن شما صادر خواهد شد. حالا میتوانید به فکر رزرو هتل، بلیط هواپیما و غیره باشید.
چرا ویزای شینگن من ریجکت شده است؟
ویزای شینگن شما ممکن است به دلایل مختلفی ریجکت شده باشد. اما برای پیشگیری از چنین اتفاقی بهتر است با یک وکیل مهاجرتی مشورت کنید و تمام مراحل را طی کنید تا ویزای شینگن بدون مشکل صادر شود. اما به طور کلی دلایلی وجود دارد که احتمال ریجکت شدن ویزای شینگن شما را افزایش خواهد داد. این دلایل عبارتاند از:
- ارائه اطلاعات ناقص و یا نا معتبر
- عدم تمکن مالی مناسب و گردش حساب مورد قبول
- داشتن سوء پیشینه و دلایل امنیتی مشابه
- سوابق مسافرتی نامطلوب و نامناسب که در سفرهای قبل داشتهاید
- عدم ارائه مدارک کامل برای اخذ ویزا شینگن
- عدم تطابق شرایط شخصی شما با نوع ویزای شینگنی که درخواست دادهاید