این مقاله به بررسی فواید (و عوارض جانبی) تزریق کلاژن و مقایسه آن با سایر روش های زیبایی پوست می پردازد.
انواع پرکننده
سه نوع مختلف پرکننده پوست وجود دارد:
پرکننده های قابل جذب یا زیست تخریب پذیر
اینها موادی هستند که به تدریج متابولیزه می شوند (اسید هیالورونیک، کلاژن، اسید ال پلی لاکتیک). از طرفی کاملاً توسط پوست بازجذب می شوند و تأثیر آن بین 3 تا 10 ماه متغیر است.
پرکننده های نیمه دائمی یا نیمه مصنوعی
پرکننده های نیمه دائمی (هیدروکسی لاپاتیت کلسیم) موادی هستند که می توانند به داخل بافت زیر جلدی و همچنین در درم عمیق تزریق شوند.
آنها به ویژه برای افزایش حجم لب ها، چانه و استخوان گونه و همچنین پوشاندن فرورفتگی های عمیق پوستی که معمولاً مربوط به پیری است مفید هستند.
پرکننده های دائمی یا مصنوعی
فیلرهای دائمی، مصنوعی یا غیر قابل جذب (ژل پلی آکریل آمید، سیلیکون مصنوعی/تزریقی) مواد خاصی هستند که توسط بدن متابولیزه نمی شوند.
این پرکننده های دائمی در بافت زیر جلدی یا درم باقی می مانند. آنها برای اصلاح فرورفتگی ها و چین و چروک های پوست که بسیار عمیق تر از خطوط بیان ساده هستند، توصیه می شوند.
مزایای پرکننده ها
مزایای پرکننده ها عبارتند از:
بدون زمان بازیابی برای تزریق محصولات قابل جذب.
فیلرهای زیست تخریب پذیر به خوبی توسط پوست تحمل می شوند و یک اثر بسیار طبیعی ارائه می دهند.
نتایج فوری
مدت زمان نتایج: پرکننده ها بسته به محصول مورد استفاده و ناحیه تحت درمان می توانند از چند ماه تا بیش از یک سال دوام بیاورند. به عنوان مثال، اثرات پرکننده های نیمه دائمی می تواند سه سال یا بیشتر باقی بماند.
- روش سریع و کم تهاجمی (در چند دقیقه انجام می شود و نیازی به بیهوشی عمومی ندارد).
- در صورتی که اثر زیبایی مورد نظر نباشد، پرکننده های دائمی را می توان حذف کرد.
- حجم دهنده، آبرسان و جوان کننده پوست پیر.
عوارض جانبی و موارد منع مصرف
فیلرها علیرغم فواید فراوانی که دارند می توانند عوارض جانبی داشته باشند. در واقع، پس از درمان، پوست با کبودی و بیحسی واکنش نشان میدهد که همگی علائم خوشخیم هستند، اما میتوانند برای چند روز ناراحتی ایجاد کنند، مخصوصاً از نظر زیبایی.
در مورد موارد منع مصرف، انجام تزریق فیلر پوستی توصیه نمی شود:
- در دوران بارداری و شیردهی.
- در صورت عفونت (به عنوان مثال تبخال).
- بیماری های پوستی خود ایمنی.
فیلر چیست؟
فیلر ماده ای است (که می تواند به درم یا بافت زیر جلدی تزریق شود) برای اصلاح و بهبود عیوب پوست صورت، مانند چین و چروک یا جای زخم، و برای بازگرداندن حجم از دست رفته استفاده می شود.
فیلرها مواد پوستی هستند که به شکل ژل ساخته شده از مواد قابل جذب، دائمی یا غیرقابل تجزیه به پوست تزریق می شوند.
این مواد می توانند بهبودهای زیبایی را به روشی کم تهاجمی و کم هزینه تر از لیفت صورت جراحی ارائه دهند.
فیلر پوستی چیست؟
فیلرهای پوستی موادی نرم و ژل مانند هستند که به زیر پوست تزریق می شوند. آنها می توانند تعدادی از نگرانی های رایج از جمله صاف کردن حلقه های عمیق زیر چشم، حجیم کردن استخوان گونه، حجم دادن به لب ها، صاف کردن خطوط لب و جوان سازی دست ها.
پرکننده های پوستی می توانند از مواد مختلفی تشکیل شده باشند که برخی به طور طبیعی و برخی مصنوعی هستند.
هر یک از این مواد مزایا و معایب خاص خود را دارند، همچنین چگالی، طول عمر و بافت منحصر به فردی دارند، به این معنی که یک ماده خاص ممکن است . یک متخصص پزشکی به طور کامل هر زمینه خاص مورد نگرانی را ارزیابی میکند، میفهمد که امیدوارید از این روش چه چیزی به دست آورید، و آنچه را که باید قبل، در طول و بعد از درمان انتظار داشته باشید بررسی میکند تا بهترین نتیجه زیبایی را تضمین کند.
از پرکننده های پوستی بازار سیاه خودداری کنید
روشهای پرکننده پوستی ممکن است گران باشند در ماه گذشته گزارش های متعددی در رسانه ها و اخبار پزشکی از عوارض خطرناک ناشی از تزریق خود فیلر توسط افراد غیر متخصص منتشر شده است.
یک خطر این است که فیلرهای خریداری شده به صورت آنلاین می توانند حاوی انواع مختلفی از مواد غیر استریل مانند ژل مو باشند. ممکن است تقلبی، آلوده یا مضر باشند.
بنابراین، مصرفکنندگان باهوش به درمانهای غیرتهاجمی برای کاهش علائم پیری علاقهمند هستند؟ پیدا کردن پزشک مناسب برای انجام عمل پرکننده پوست شما کلیدی است.
با آمادگی و ارتباط صحیح بین شما و پزشکتان می توانید به نتایج طبیعی، زیبا و ایمن برسید.
اولین “زنگ هشدار” پیری در صورت مشاهده می شود که خود را با کاهش تدریجی تن و حجم در بافت های نرم مانند گونه ها نشان می دهد. بنابراین چگونه می توان موثرترین راه حل را بدون توسل به لیفت صورت جراحی انتخاب کرد؟
خوشبختانه، درمان های زیبایی وجود دارد که می تواند به بازگرداندن حجم از دست رفته کمک کند، مانند پرکننده ها و لیپوفیلینگ (تزریق چربی).
لیپوفیلینگ صورت چیست؟
لیپوفیلینگ صورت یک روش زیبایی شناختی است که هدف آن تغییر شکل قسمت هایی از صورت است که از طریق تزریق چربی اتولوگ حجم و رنگ خود را از دست داده اند.
روش لیپوفیلینگ صورت شامل برداشتن چربی از نواحی مختلف بدن (ران، ران، شکم، باسن و غیره) است. سپس چربی حذف شده در یک سانتریفیوژ مخصوص پردازش و خالص می شود. در نهایت، از طریق یک کانول بسیار ظریف به نواحی خالی صورت (مثلاً در داخل یا اطراف چشم) وارد میشود تا ساختار و وضوح به ویژگیهای صورت بازگردد.
مزایا و معایب لیپوفیلینگ صورت
مانند هر روش پزشکی، لیپوفیلینگ صورت نیز مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
مزایای لیپوفیلینگ صورت:
ظاهر طبیعی: از آنجایی که از سلول های چربی خود بیمار استفاده می کند، نتایج طبیعی تر و ماندگارتر از سایر روش های زیبایی است.
اصلاح چین و چروک، خطوط ریز، حلقه های تیره، جای زخم، گونه های صاف و کاهش حجم لب.
نتایج طولانی مدت زیرا سلول های چربی تزریق شده به بخشی جدایی ناپذیر از صورت بیمار تبدیل می شوند.
واکنش های آلرژیک یا سایر عوارض کمتر، زیرا از محصولات مصنوعی یا مواد خارجی استفاده نمی شود.
معایب لیپوفیلینگ صورت عبارتند از:
درد و تورم در صورت تا چند روز پس از عمل
خطر عفونت، خونریزی یا واکنش آلرژیک
متغیر بودن نتایج بسته به کیفیت چربی برداشته شده و تکنیک تزریق. بنابراین، انتخاب یک جراح مجرب و واجد شرایط بسیار مهم است.